Reteta de tarta cu urzici. N-o sa va vina sa credeti cat de gustoasa este

de: Simona
13 03. 2019, 16:23

Stim ca nu multi oameni sunt adeptii urzicilor, insa trebuie sa dati o sansa acestei retete, va garantam ca o sa va placa la nebunie incat o s-o preparati de cel putin de doua ori pe saptamana.

Reteta de tarta cu urzici

Intr-adevar, necesita mai mult timp de preparare insa gustul final va merita tot efortul, insa nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, ci sa notati reteta si s-o pregatiti cat mai repede.

Ingrediente tarta cu urzici

  • 750 g urzici
  • 10 fire ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 3 oua
  • 2 linguri de gris
  • 150 g cascaval
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare tarta cu urzici

Se incepe cu spalarea urzicilor, dupa care se fierb in apa clocotica cu sare la foc mare. Dupa ce au fiert se scurg si se toaca cat mai marunt. Se inabusa in ulei si se adauga firele de ceapa verde tocata marunt.

Dupa aceea se freaca 1 lingura de ulei ulei cu 1 lingura de faina si se adauga treptat urzicile. Este indicat sa se subtieze cu zeama in care au fiert iar apoi sa se puna din nou la fiert, la foc mic.

Dupa ce s-a lasat sa se raceasca se adauga treptat 3 oua crude batute, ceapa inabusita, grisul si cascavalul ras si se potriveste totul cu sare si piper.

Urmeaza prepararea foii de taitei din 1 ou, 1 lingura de apa, 1 varf de cutit de sare si faina cat cuprinde. Se tapeteaza cu ea o cratita care se lasa putin mai lunga pe margini, iar apoi se pune compozitia, se aseaza 5 oua fierte tari si se acopera la final cu foaia de taitei de pe margini.

Urmeaza pasul final in care se da la cuptor si se serveste rece. Pofta buna!

Sursa: Adevarul